A leves: -40-50 dkg gomba, szeletekre vágva -kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva -kevés zsíradék (olaj/vaj/margarin) -ételízesítő, vagy só -frissen őrölt bors -kis szerecsendió -cca 1 l víz -pár szál petrezselyemzöld, aprítva -2 dl tejszín -cca 1 bő teáskanál liszt Sajtgaluska -3-4 dkg bármilyen reszelt sajt -1 db kisebb tojás -annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, hogy galuskatészta-állagú legyen Elkészítés: A vöröshagymát, kevés ételízesítővel(vagy sóval) megszórva (így nem pirul, csak párolódik)a zsíradékon puhára párolom. Rádobom a gombát, egyszer átforgatom, majd felöntöm vízzel. Kis töröttborssal, őrölt szercsendióval ízesítem, és kb 20 percig főzöm. Amíg fő, a tejszínben simára keverem a lisztet,és összekeverem a sajtgaluskát is. Ha a gomba, hagyma megfőtt már, öntök a habaráshoz a forró levesléből,(így nem "ugrik össze" a habarás majd) és folytonos keverés mellett behabarom a leves. Apró sajtgaluskákat szaggatok a behabart levesbe, mire feljönnek a galuskák,a leves kész! Tálalásnál bőven szórok rá apróra vágott zöldpetrezselymet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: