hamham

Tejszínes gombaleves sajtgaluskával

gombalevesA leves:
-40-50 dkg gomba, szeletekre vágva
-kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
-kevés zsíradék (olaj/vaj/margarin)
-ételízesítő, vagy só
-frissen őrölt bors
-kis szerecsendió
-cca 1 l víz
-pár szál petrezselyemzöld, aprítva
-2 dl tejszín
-cca 1 bő teáskanál liszt


Sajtgaluska
-3-4 dkg bármilyen reszelt sajt
-1 db kisebb tojás
-annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, hogy galuskatészta-állagú legyen

Elkészítés:
A vöröshagymát, kevés ételízesítővel(vagy sóval) megszórva (így nem pirul, csak párolódik)a zsíradékon puhára párolom. Rádobom a gombát, egyszer átforgatom, majd felöntöm vízzel. Kis töröttborssal, őrölt szercsendióval ízesítem, és kb 20 percig főzöm.

Amíg fő, a tejszínben simára keverem a lisztet,és összekeverem a sajtgaluskát is.

Ha a gomba, hagyma megfőtt már, öntök a habaráshoz a forró levesléből,(így nem "ugrik össze" a habarás majd) és folytonos keverés mellett behabarom a leves.

Apró sajtgaluskákat szaggatok a behabart levesbe, mire feljönnek a galuskák,a leves kész!

Tálalásnál bőven szórok rá apróra vágott zöldpetrezselymet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!